Samui Travel Agency

All travel packages you can dream of…

High quality Vietnam attractions and holiday recommendations: The main attraction in the center of Da Nang is undoubtedly the large Dragon Bridge which stretches over an ominous 666 meters and has the claim to fame of being the longest bridge of its kind in the country. As the name suggests, the bridge was built in the shape of a dragon which is meant to represent good luck in Vietnam. Every Saturday and Sunday at 9 pm you can walk down to the waterfront and watch a show which lights up the bridge and the dragon even spits out fire and water from its mouth. Many visitors don’t realize that Da Nang has a huge number of interesting museums and the Cham Museum will tell you everything that you want to know about the Cham people in Vietnam. This museum also has the claim to fame of being the only Cham museum in the world and it first opened its doors in 1915 at the time of the French colonial period. On a visit here you will find a number of amazing exhibits including terracotta and stone pieces that date from the 7th to the 15th centuries.

In the city of Hanoi, there is an incredible temple dedicated to Confucius. Built in the 11th century, the Temple of Literature honors scholars and the many academic achievements of the Vietnamese, past and present. The Temple of Literature was even the site of the very first university in the nation. Among countless statues of Confucius and his disciples, there are impressive pagodas and a pond known as the Well of Heavenly Clarity. Find even more details at https://tourdulichgiare.com.vn/tour-da-nang-4-ngay-3-dem/.

For sandy fun in Vietnam, Nha Trang is king. The well-maintained beach trundles for six kilometers along the shoreline of central Nha Trang city and during summer is jam-packed with local families on vacation as well as foreign visitors. There is excellent swimming here with designated swimming areas and manicured lounging areas that make this a great option for relaxing days soaking up the sun and sand. If you do get bored of sunbathing, the ancient Po Nagar Cham Towers are just to the north across the Xom Bong Bridge and have been used as a place of worship here since at least the 7th century (with some historians saying the site itself has been a place of active worship since much earlier). There is also an excellent museum dedicated to the work of Alexandre Yersin who discovered the cause of the bubonic plague and founded Nha Trang’s Pasteur Institute (which still carries out vaccination programs in Vietnam today).

Attractions in Vietnam are plentiful, ranging from stunning natural landscapes, untouched islets and quaint villages to war museums, colonial structures, and ancient citadels. The Cu Chi tunnels, located outside Ho Chi Minh City, represent the sheer grit and ‘can-do’ attitude of the Vietnamese while a visit to the War Remnants Museum brings home the horrible reality of war. On the more positive side, the marvellous Hue Monuments, along with the My Son Sanctuary will awaken your spiritual side. Attracting millions of visitors all year long, its colonial heritage also means that many hotels feature a unique blend of French and Asian influences while its cuisine is highly regarded as one of the best in the world. With so many things to see and do in Vietnam, planning your travel itinerary as a first-time visitor can be a challenge, so we’ve compiled a general list of Vietnam’s must-see attractions.

Hoi An’s utterly charming Ancient Town is one of Vietnam’s top attractions, but despite the crowds, still hasn’t lost its beguiling charm. Centrally located in Hoi An town, alongside picturesque Thu Bon River, this compact enclave was once a thriving Silk Road trading port, from the 16th to 19th centuries. Today, this beautifully preserved Ancient Town is one of Southeast Asia’s oldest towns and a designated UNESCO World Heritage Site, its atmospheric narrow streets lined with centuries-old cultural treasures, historic sites, and quaint buildings, a hybrid of the port’s multi-national architectural legacies.

Traditional water puppetry originated in the North’s Red River Delta, where for centuries, farmers practiced this recreational art form in flooded paddies. Handed down the generations, this unique puppetry nearly died out but has seen a huge revival, recognized as an Intangible Cultural Heritage and performed in theatres in major cities and award-winning international tours. Hidden behind a bamboo screen, puppeteers manipulate lacquered wooden puppets using rods while wading in waist-deep water, which act out traditional stories based on ancient folk tales and rural village life on an ever-changing, watery stage, The hour-long shows of short vignettes are accompanied by live traditional music and while all in Vietnamese, the comical, delightful puppetry and music keeps the audience enthralled. In Hanoi, book your tickets at the world-famous Thang Long Water Puppet Theater and in Ho Chi Minh City, at The Golden Dragon Water Puppetry Theater or Museum of Vietnamese History.

For our Vietnamese guests :

Bãi biển Khe của tôi được cho là một trong những bãi biển đẹp nhất ở Việt Nam và nó trải dài khoảng 20 dặm dọc theo bờ biển phía đông của Da Nang. Có một loạt các hoạt động để thưởng thức như thể thao dưới nước và bạn có thể đi trượt tuyết phản lực hoặc thậm chí lướt sóng. Nếu bạn muốn thư giãn thì bạn có thể tắm nắng trên cát vàng hoặc đi lặn, và bạn cũng sẽ tìm thấy rất nhiều nhà hàng hải sản ngon nằm trên bãi biển. Những ngọn núi bằng đá cẩm thạch thực sự là tên của năm ngọn đồi riêng biệt làm bằng đá vôi cũng được trộn với đá cẩm thạch mịn màng. Những ngọn núi ngồi khoảng 9 km bên ngoài Da Nang và được biết đến với những ngôi chùa và đền thờ Phật giáo dành riêng cho các vị thần địa phương khác nhau. Bạn có thể đi bộ lên những ngọn đồi bằng cách sử dụng một bộ dài các bước được cắt vào sườn núi và từ đây bạn sẽ có thể ngắm nhìn tất cả các khung cảnh tốt nhất ở vùng nông thôn.

Tốt nhất Việt Nam điểm đến và kỳ nghỉ thủ thuật và mẹo: Ở tỉnh Ninh Bình, miền Bắc Việt Nam, gần đó là Tam Cốc, dịch sang tiếng Anh là ba hang động. Ba hang động ẩn mình trong một cảnh quan tuyệt đẹp của những vách đá vôi và cánh đồng lúa, và dòng sông uốn lượn qua khu vực. Các hang động được gọi là Hang C?, Hang Hai và Hang Ba, và chúng đóng vai trò là điểm thu hút chính của khu vực. Các chuyến tham quan bằng thuyền có hướng dẫn sẽ đưa bạn đến các hang động và dọc theo sông Ngô Đồng, nơi thường có những người bán hàng rong thu hút khách du lịch tham quan trong chuyến đi trong ngày từ Hà Nội.

Việt Nam là sự kết hợp đáng kinh ngạc giữa những nét nổi bật về tự nhiên và sự đa dạng về văn hóa. Phong cảnh trải dài từ những đỉnh núi lởm chởm nhìn từ những ngọn núi uốn lượn xuống những cánh đồng lúa xanh tươi được sơn mọi sắc xanh trong bảng màu, trong khi lịch sử lâu đời của quốc gia và số lượng dân tộc thiểu số đáng kinh ngạc có nghĩa là những người yêu văn hóa sẽ tìm thấy nhiều điều để chiêm ngưỡng. Những người đi bộ đường dài, đi xe đạp và những người yêu thích hoạt động ngoài trời có thể khám phá vùng nông thôn trong nhiều công viên quốc gia, trong khi cảnh biển núi đá vôi ngoạn mục của Vịnh Hạ Long là một cảnh tượng tự nhiên mà ngay cả những người lười biếng hơn cũng có thể trải nghiệm cận cảnh trên một chuyến du thuyền. Trong khi các khu vực nông thôn tràn ngập những bức tranh toàn cảnh tuyệt vời, thì các thành phố lớn mang hơi thở cuộc sống đương đại và mang đến nhiều cơ hội để khám phá những điểm nổi bật về ẩm thực ngon của Việt Nam. Đất nước hấp dẫn này chứa đầy những điều bất ngờ và là một trong những điểm đến bị đánh giá thấp nhất ở Đông Nam Á.

Cả vịnh Hạ Long và Lan Hạ đều là lãnh thổ du ngoạn chính , đặc biệt là các loại sang trọng qua đêm, xem bối cảnh luôn thay đổi của những núi đá vôi phủ đầy rừng rậm từ boong tắm nắng và một sân chơi tuyệt vời cho các hoạt động phiêu lưu và thiên nhiên. kinh nghiệm truyền thuyết về các hang động thần thoại và trang trại cá nổi, chèo thuyền kayak đến các đầm phá ẩn giấu và lặn với ống thở ở các bãi biển san hô, trong khi hòn đảo lớn nhất của vịnh, Cát Bà, mang đến cơ hội đi bộ xuyên rừng, đi xe đạp địa hình và leo núi giữa các khu rừng nhiệt đới nguyên sinh. Để có tầm nhìn bao quát tuyệt đỉnh, hãy đi một chuyến bay thủy phi cơ tuyệt đẹp trên toàn bộ vịnh. khám phá hơn thông tin ở đây trên trang web này tour du lịch 4 ngày 3 đêm.

Các điểm tham quan ở Việt Nam rất phong phú, từ những cảnh quan thiên nhiên tuyệt đẹp, những hòn đảo nhỏ hoang sơ và những ngôi làng cổ kính đến các bảo tàng chiến tranh, các công trình kiến trúc thuộc địa và các thành cổ. Địa đạo Củ Chi, nằm bên ngoài Thành phố Hồ Chí Minh, đại diện cho tinh thần bền bỉ và thái độ ‘can-do’ của người Việt Nam trong khi chuyến thăm Bảo tàng Chứng tích Chiến tranh mang về nhà thực tế khủng khiếp của chiến tranh. Về mặt tích cực hơn, Di tích Huế kỳ diệu, cùng với Thánh địa Mỹ Sơn sẽ đánh thức khía cạnh tâm linh của bạn. Thu hút hàng triệu du khách quanh năm, di sản thuộc địa của nó cũng có nghĩa là nhiều khách sạn có sự pha trộn độc đáo giữa ảnh hưởng của Pháp và châu Á trong khi ẩm thực của nó được đánh giá cao là một trong những món ngon nhất thế giới. Với rất nhiều điều để xem và làm ở Việt Nam, việc lên kế hoạch cho hành trình du lịch của bạn với tư cách là du khách lần đầu có thể là một thách thức, vì vậy chúng tôi đã biên soạn một danh sách tổng hợp các điểm tham quan không thể bỏ qua của Việt Nam.

Leave a Reply